Меню

Солен пай с пилешко, гъби и маскарпоне

5 юни 2021 | 05:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
25 г масло
225 г гъби на половини
Сол и черен пипер на вкус 
250 г маскарпоне или крема сирене 
150 мл прясно мляко
½ супена лъжица горчица
500 г сварено пилешко филе, накъсано
3 супени лъжици див лук, нарязан
300 г бутертесто 
2 скилидки чесън, пресовани
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете хартия за печене на дъното на тава. Разтопете маслото в тиган. Задушете в него гъбите за 4-5 минути, докато омекнат. Разбийте маскарпонето или крема сиренето в купа. Запазете 2 супени лъжици от прясното мляко. Останалото добавете към маскарпонето. Добавете и горчицата и чесъна. Разбъркайте много добре. Добавете към тях свареното пилешко.

Разбъркайте и добавете гъбите и дивия лук. Разбъркайте. Овкусете и отново разбъркайте. Постелете единия лист тесто на дъното на подготвената тава. Сложете в него плънката. Покрийте с другия лист тесто. Притиснете ъгълчетата, за да затворите пая. Намажете с двете лъжици мляко отгоре. Напръскайте с вода. Печете за 25 минути или до златисто в предварително загрята фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай