Готварство

Печени кюфтета със сьомга и лук

14 Юни 2021 | 05:40 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 8
Печени кюфтета със сьомга и лук

Продукти:

  • 250 г сьомга, сурова или отцедена от консерва
  • 1 яйце, разбито
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 150 г галета
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. В купа смесете сьомгата, яйцето, зехтина, лука и галетата. Овкусете със сол и пипер. Омесете кайма. Оформете кюфтета с ръце. Подредете ги в тава за печене с хартия. Печете за 20 минути или до златисто. Ако рибата, която сте избрали, е сурова, а не от консерва, пасирайте сместа с пасатор или в блендер. Друга опция е предварително леко да сварите рибното филе.

Снимка: iStock

Опитайте още: