Меню

Киш с пилешко, чушки и два вида сирене

14 юли 2021 | 05:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет готово тесто
1 с.л. зехтин
4 с.л. лук, нарязан
4 с.л. нарязана чушка
1 супена лъжица брашно
150 г сварени пилешки гърди, накъсани
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. черен пипер
50 г настърган чедър 
30 г настърган грюер
2 яйца, разбити 
200 мл прясно мляко 
200 г заквасена сметана
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В средно голям тиган загрейте мазнината на средна към висока температура. Запържете лука и чушката в нея. Разбърквайте за няколко минути. Добавете брашното и гответе за още 2 минути с разбъркване. Добавете свареното пилешко, солта, индийското орехче, пипера. Разбъркайте добре.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Прехвърлете го в тава за печене, намазана с малко мазнина. Върху тестото разпределете равномерно плънката от тигана. Покрийте с настърганите два вида сирена. Отделно в купа разбийте яйцата с млякото и сметаната. След като се получи гладка смес, покрийте плънката на киша с нея.

Печете за 20 минути в загрятата на 200 градуса фурна. След това намалете на 180 и печете за още 35 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай