Готварство

Хрупкави картофи с чесън, пармезан и мащерка

18 Юни 2021 | 05:09 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Хрупкави картофи с чесън, пармезан и мащерка

Продукти:

  • 600 г картофи, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 с.л. прясна мащерка
  • 25 г настърган Пармезан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Сварете картофите на кубчета за 5 до 7 минути. Отцедете ги. Поставете ги в тава за печене. Поръсете със зехтина и мащерката. Добавете пресования чесън. Печете за 30 минути или до златисто. Поръсете с настъргания Пармезан и печете за още 5-6 минути или докато сиренето покафенее.

Снимка: iStock

Вижте още: