Меню

Бърз и лесен черешов пай

17 юни 2021 | 08:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
55 г масло
35 г кафява захар
1 чаена лъжица ванилия, течна
60 г овесени ядки, фини
100 г брашно
45 мл вода
300 г пресни череши без костилки
100 г бяла захар
30 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.

За да направите блата, смесете разтопеното масло с кафявата захар и ванилията. Разбъркайте добре. Разтворете овесените ядки във водата. Добавете брашното. Разбъркайте добре. Смесете двата вида смеси. Поставете тестото на дъното на формата за печене и притиснете с пръсти.

В друга купа смесете черешите с бялата захар. Оставете ги да пуснат сок. След това ги прехвърлете върху блата. Печете за 15 минути в загрята фурна. Сервирайте пая леко изстинал.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай