Готварство

Бърз и лесен черешов пай

17 Юни 2021 | 08:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 10
Бърз и лесен черешов пай

Продукти:

  • 55 г масло
  • 35 г кафява захар
  • 1 чаена лъжица ванилия, течна
  • 60 г овесени ядки, фини
  • 100 г брашно
  • 45 мл вода
  • 300 г пресни череши без костилки
  • 100 г бяла захар

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.

За да направите блата, смесете разтопеното масло с кафявата захар и ванилията. Разбъркайте добре. Разтворете овесените ядки във водата. Добавете брашното. Разбъркайте добре. Смесете двата вида смеси. Поставете тестото на дъното на формата за печене и притиснете с пръсти.

В друга купа смесете черешите с бялата захар. Оставете ги да пуснат сок. След това ги прехвърлете върху блата. Печете за 15 минути в загрята фурна. Сервирайте пая леко изстинал.

Снимка: iStock

Вижте още: