Меню

Испанска разядка със зелен фасул, домати и кедрови ядки

30 юни 2021 | 05:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, пресовани 
1 кг зелен фасул, нарязан на по-дребни парчета 
400 г домати, нарязани (може и от консерва)
1 супена лъжица див лук
3 супени лъжици кедрови ядки 
2 супени лъжици лимонов сок
1 дафинов лист 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете чесъна за няколко минути с разбъркване, докато стане прозрачен. Намалете котлона. Добавете фасула и продължете да готвите с разбъркване, докато и той омекне или за още 5-6 минути.

Смесете отделно доматите с кедровите ядки, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте добре. Сложете ги в тигана. Разбърквайте постоянно, докато заври. След като заври намалете котлона още и оставете да къкри 30 минути, като разбърквате периодично. Преди да сервирате, извадете дафиновия лист.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 2 години )
Не трябва ли преди това все пак да се опита?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Shrek ( преди 2 години )
След като го сготвите моментално можете да го изхвърлите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар