Меню

Гъбена супа с ориз и картофи

11 юли 2021 | 06:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 л пилешки бульон или вода
50 г ориз
1 дафинов лист
2 картофа, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
200 г гъби, нарязани 
Пресен магданоз на вкус 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете чесъна и лука за няколко минути. Излейте бульона или водата. Повишете температурата на котлона и оставете да заври. След това добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите и моркова. Разбъркайте много добре. Прехвърлете всичко в тенджера. Добавете и гъбите. Оставете да къкри още 15 минути, докато картофите омекнат. Ако се налага добавете още малко бульон или вода. Преди да сервирате добавете и пресния магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай