Готварство

Гъбена супа с ориз и картофи

11 Юли 2021 | 06:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Гъбена супа с ориз и картофи

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 л пилешки бульон или вода
  • 50 г ориз
  • 1 дафинов лист
  • 2 картофа, нарязани на кубчета
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 200 г гъби, нарязани
  • Пресен магданоз на вкус
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете чесъна и лука за няколко минути. Излейте бульона или водата. Повишете температурата на котлона и оставете да заври. След това добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите и моркова. Разбъркайте много добре. Прехвърлете всичко в тенджера. Добавете и гъбите. Оставете да къкри още 15 минути, докато картофите омекнат. Ако се налага добавете още малко бульон или вода. Преди да сервирате добавете и пресния магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още: