Меню

Домашни бишкоти с бадеми и кокос

12 юли 2021 | 05:08 | Илияна Николова
Добави в любими
200 г захар
110 г масло, размекнато 
1 чаена лъжица кокосова есенция, течна 
2 яйца
440 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
35 г кокосови стърготини
120 г бадеми
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете захарта и маслото. Разбийте с миксер. Добавете кокосовата есенция и яйцата. Разбийте. Пресейте брашното, солта, бакпулвера. Добавете ги към мокрите съставки. Накрая добавете кокосовите стърготини и бадемите, и разбийте отново.

Разделете тестото на две парчета. Разточете всяко от тях така, че да стане поне 25 см дълго (подобно на франзела). Поставете ги в тава с хартия на разстояние едно от друго. Печете за 35 минути в загрята фурна. Оставете ги да изстинат за 15 минути преди да ги нарежете на слайсове.

Върнете слайсовете обратно във фурната за 15 минути или до покафеняване. Оставете ги да изстинат напълно преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай