Меню

Ризото от кускус с гъби и чесън

20 юли 2021 | 07:57 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кубче масло
½ глава лук, нарязана
1-2 скилидки чесън, пресовани
600 мл зеленчуков бульон
200 г гъби, нарязани 
10 супени лъжици кускус
75 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете бульона. Поддържайте го горещ. Разтопете маслото в тиган. Запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете гъбите. Разбърквайте ги за около 5 минути, докато омекнат. Добавете кускуса – около 10 супени лъжици. Долейте бульона към продуктите. Оставете кускуса да го абсорбира изцяло. Разбърквайте. След около 10 минути течността би трябвало да се абсорбира. Консистенцията ще стане леко кремава. Сервирайте ризотото горещо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай