Готварство

Ризото от кускус с гъби и чесън

20 Юли 2021 | 07:57 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 75 мин Порции: 4
Ризото от кускус с гъби и чесън

Продукти:

  • 1 кубче масло
  • ½ глава лук, нарязана
  • 1-2 скилидки чесън, пресовани
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 200 г гъби, нарязани
  • 10 супени лъжици кускус

Приготвяне:

Сварете бульона. Поддържайте го горещ. Разтопете маслото в тиган. Запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете гъбите. Разбърквайте ги за около 5 минути, докато омекнат. Добавете кускуса – около 10 супени лъжици. Долейте бульона към продуктите. Оставете кускуса да го абсорбира изцяло. Разбърквайте. След около 10 минути течността би трябвало да се абсорбира. Консистенцията ще стане леко кремава. Сервирайте ризотото горещо.

Снимка: iStock

Вижте още: