Меню

Чеснова сьомга в копър на фурна

28 август 2021 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,3 кг филе от сьомга 
1 глава чесън, обелени скилидки, пресовани 
1 връзка копър
100 мл зехтин
Сол и черен пипер на вкус
150 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В блендер или с пасатор пасирайте почистените скилидки чесън. Добавете зехтина и копъра, пасирайте отново. Подредете филетата риба в тава с хартия. Обтрийте обилно с пастата от зехтин,  чесън и копър. Приберете в хладилник за 2 часа. След това овкусете със сол и пипер. Печете в загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

12 страхотни рецепти със сьомга

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай