Меню

Лингуини с риба тон, каперси и рукола

12 август 2021 | 05:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г рукола 
2 супени лъжици зехтин 
1 супена лъжица каперси 
1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан 
150 г риба тон, отцедена или прясна по избор 
350 г паста лингуини 
40 г настърган пармезан
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината. Много набързо задушете руколата в нея. Добавете каперсите и магданоза. Разбъркайте за няколко секунди. След това добавете рибата тон. Ако разполагате с прясна, това е най-добрият вариант. Иначе можете да използвате и от консерва, която трябва да е в собствен сос и да е отцедена преди да я сложите в тигана. Разбъркайте за около минута. Свалете от котлона и оставете настрана. 

Кипнете подсолена вода. Сварете лингуините за 10 минути. Отцедете ги от водата, като запазите 1-2 лъжици от водата за соса. Добавете отцедените лингуини в тигана при рибата. Добавете запазената от варенето вода в тигана. Разбъркайте на котлона за няколко минути. Поръсете с пармезан и сервирайте. 

Снимка: istock

Опитайте още:

10 фантастични рецепти за паста

11 вкусни рецепти за италианска паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай