Меню

Сочно свинско с чесън и розмарин

6 август 2021 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 скилидки чесън, пресован 
1 супена лъжица сушен розмарин 
Сол и черен пипер на вкус 
500 г свинско бонфиле 
4 супени лъжици зехтин 
100 мл бяло вино
180 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресовайте чесъна. Смесете го с подправките. Може да използвате хаванче, в което да смесите всичко до получаване на паста. Нарежете месото на стекове. Втрийте добре пастата в тях. Поръсете със зехтина и го размажете с ръце, така ще полепне навсякъде по месото и подправките. 

Подредете месото в тава и го охладете в хладилник за 2 часа, докато се маринова добре. Извадете от хладилника. Залейте с виното и печете за около 45 минути или до готовност. 

Снимка: istock

Опитайте още:

20 страхотни рецепти със свинско

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай