Меню

Свинско с домати, чесън и магданоз

29 август 2021 | 05:24 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан 
700 г свинско филе 
Сол и черен пипер на вкус 
1 чаена лъжица къри на прах 
1 скилидка чесън, пресован 
1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан 
Сокът от 1 лимон 
4 домата, нарязани
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте 3 супени лъжици зехтин в дълбок тиган на висока температура. В него задушете лука за 3 минути с разбъркване. Излейте останалия зехтин. Добавете нарязаното свинско в тигана. Разбърквайте, докато покафенее или за около 5 минути. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте. Добавете кърито, чесъна, магданоза. Разбърквайте в продължение на минута, докато чесънът стане леко прозрачен. 

Овкусете с лимоновия сок. Добавете нарязаните домати. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути, като разбърквате периодично. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Рецепти за сочно печено свинско

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай