Скариди по испански с шери и чесън
22 Авг 2021 | 05:09 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжица сушен лют пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 450 г скариди
- 2 супени лъжици шери или лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте зехтина заедно с чесъна и двата вида пипер в тиган на средна към висока температура. След като чесънът стане златист, увеличете температурата и добавете скаридите. Разбърквайте, докато скаридите станат розови или за около 3 минути.
Деглазирайте с шерито, като го добавите в тигана. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте, гарнирани с пресен магданоз.
Снимка: istock
Опитайте още: