Меню

Пиле тандури на барбекю

2 септември 2021 | 08:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаена лъжица къри на прах
½ чаена лъжица чили на люспи 
½ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица джинджифил на прах 
¼ чаена лъжица червен пипер 
¼ чаена лъжица канела 
¼ чаена лъжица куркума 
2 супени лъжици вода
4 бр пилешки гърди без кост
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте скарата или барбекюто. В голяма купа смесете всички подправки и добавете водата. Разбъркайте, докато се получи гладка паста. С нея втрийте добре месото навсякъде, докато полепне добре. Покрийте пилешките гърди с капак и оставете да се мариноват 20 минути в хладилника. 

Намажете скарата с малко мазнина и изпечете пилешкото от двете страни, като обръщате от време на време. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Всички рецепти с пиле на едно място

15-те най-добри рецепти за салата с пилешко

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай