Меню

Андалусийско гаспачо

8 септември 2021 | 10:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 големи домата, обелени 
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 люта чушка 
1 краставица 
1 скилидка чесън
1 голяма глава лук
4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет 
Сол и черен пипер на вкус
15 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците. Можете да бланширате доматите, за да ги обелите по-лесно. Не е задължително да го правите. Ако са обелени, консистенцията на гаспачото ще е още по-гладка. 

Пюрирайте всички продукти с пасатор или в блендер. Покрийте с капак и охладете в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, добавете сол и пипер. Разбъркайте добре. Сервирайте гаспачото гарнирано с пресни резенчета краставица. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Пикантно „Гаспачо“

Супа “Гаспачо”


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай