Готварство

Андалусийско гаспачо

08 Сеп 2021 | 10:16 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 15 мин Порции: 6
Андалусийско гаспачо

Продукти:

  • 6 големи домата, обелени
  • 1 зелена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 краставица
  • 1 скилидка чесън
  • 1 голяма глава лук
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 3 супени лъжици оцет
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците. Можете да бланширате доматите, за да ги обелите по-лесно. Не е задължително да го правите. Ако са обелени, консистенцията на гаспачото ще е още по-гладка. 

Пюрирайте всички продукти с пасатор или в блендер. Покрийте с капак и охладете в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, добавете сол и пипер. Разбъркайте добре. Сервирайте гаспачото гарнирано с пресни резенчета краставица. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Пикантно „Гаспачо“

Супа “Гаспачо”