Готварство

Салата с черна леща „Белуга“

10 Сеп 2021 | 06:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 25 мин Порции: 2-3
Салата с черна леща „Белуга“

Продукти:

  • 1 ч.ч. несварена черна леща Белуга
  • 150-200 г бейби спанак
  • ½ глава червен лук
  • 2 червени сладки чушки
  • няколко сушени домата в зехтин
  • 10-15 бр. маслини без костилките
  • няколко листа босилек или магданоз
  • За дресинга:
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 2 супени лъжици винен оцет
  • 1 супена лъжица сусамов тахан
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • ½ чаена лъжичка сушен риган
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Лещата се сварява според инструкциите на опаковката, след което се отцежда в гевгир и се оставя да се охлади. В дълбока купа комбинирайте нарязаните спанак, червен лук, сушени домати, чушки, маслините и босилека. Добавете охладената леща към тях. Всички съставки за дресинга се комбинират и се разбърква добре, след което се овкусява салата и отново всичко се разбърква. Опитайте и ако е необходимо добавете още от съставките на дресинга според вкуса ви.

Снимка: iStock

Вижте още: