Готварство

Запечени картофи с пармезан

14 Сеп 2021 | 05:11 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2-3
Запечени картофи с пармезан

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. сушен розмарин или пресен нарязан
  • 1/2 ч.л. сушен пушен червен пипер
  • 1/2 ч.л. сушен риган
  • сол, черен пипер на вкус
  • 100 г настърган пармезан

Приготвяне:

За тази рецепта може да ползвате бейби картофи, пресни картофи или стари, но с по-тънка коричка. Картофите се измиват много добре и се сваряват с коричката за около 25 минути. Трябва да са меки, когато ги пробвате с вилицата. След това се прецеждат и слагат в купа. Към тях се добавят останалите съставки и се разбъркват добре, после ги сложете в тава върху хартия за печене.

С помощта на дъното на чаша, притиснете всеки картоф така, че да се разпука добре, но не да се разпада. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Извадете ги, поръсете с настърган пармезан и запечете за още около 10 минути. 

Снимка: iStock

Опитайте още: