Готварство

Лазаня със спанак, рикота и моцарела

16 Сеп 2021 | 05:15 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Лазаня със спанак, рикота и моцарела

Продукти:

  • 750 г рикота
  • 125 г пармезан, настърган
  • 1 голямо яйце
  • 1 л доматена пасата
  • 12 листа кори за лазаня
  • 600 г спанак
  • 250 г моцарела, настъргана

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете рикотата с пармезана и яйцето в голяма купа. Намажете с малко мазнина тава за печене. Разпръснете по нея 250 мл от доматената пасата. Подредете три от листата лазаня в тавата. Върху нея разпръснете малко от сместа с рикотата, покрийте с шепа спанак. Повторете това, докато плънката и листата свършат. Трябва да ви останат 3 листа кори за лазаня за най-горния пласт.

Покрийте с алуминиево фолио. Печете за 35 минути. Отстранете фолиото, поръсете с настърганата моцарела. Печете за още 20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: