Готварство

Пиле „Киев“

17 Сеп 2021 | 05:38 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 6
Пиле „Киев“

Продукти:

  • 125 г масло
  • ½ супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
  • ½ чаена лъжица пресен див лук, нарязан
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 6 бр. пилешки гърди без кост
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 200 г галета
  • 3 яйца, разбити
  • 3 супени лъжици вода
  • 2 литра олио за пържене

Приготвяне:

В малка купа смесете разтопеното масло, магданоза, дивия лук и лимоновия сок. Разбъркайте добре или пасирайте в блендер. След това охладете в хладилник да се стегне.

Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио. Начукайте ги с кухненско чукче, за да ги направите по-тънки. Овкусете ги със сол и пипер. Намажете всяка от шестте пилешки гърди със сместа с маслото и магданоза. Навийте пилешките гърди на руло. Забучете по една клечка за зъби или шишче в рулцата така, че да не се развият.

Добавете водата към разбитите яйца и разбийте отново. Оваляйте пилешките рула в галетата, потопете ги в сместа с яйцата, след това отново в галета, докато се покрият напълно. Охладете в хладилник за един час.

Загрейте мазнината в дълбок съд. Изпържете пилешките рула до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още: