Готварство

Касерола с наденица и чушки на фурна

12 Окт 2021 | 06:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Касерола с наденица и чушки на фурна

Продукти:

  • 6 бр. свинска наденица
  • 1 голяма червена чушка, нарязана
  • 1 голяма жълта чушка, нарязана
  • 1 голяма зелена чушка, нарязана
  • 1 глава лук, нарязана
  • 125 мл доматена пасата
  • 75 мл гореща вода
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В голям дълбок тиган запържете до златисто надениците, нарязани на парчета. Извадете от тигана и отцедете върху хартия. В голям съд за печене смесете надениците, нарязаните чушки, лука, доматената пасата и водата. Разбъркайте добре, докато продуктите се смесят. Овкусете с подправки и отново разбъркайте. Печете на 180 градуса за около 1 час, като разбърквате от време на време.

Снимка: iStock

Вижте още: