Меню

Лесна рецепта за сушени домати в зехтин

5 октомври 2021 | 05:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г готови сушени домати
2-3 ч.ч. вода
2-3 ч.ч. бял винен оцет
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен розмарин
2-3 скилидки чесън
люспи лют червен пипер по желание
зехтин колкото да покрие добре доматите
30 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

Сложете водата и оцета в тенджера и оставете да заври. Тогава добавете доматите и оставете да покъкрят около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете доматите в тенджерата за още 3-5 минути. След това прецедете в гевгир, сложете в тава, върху която сте постлали няколко слоя кухненска хартия. Вземете допълнително хартия и попийте излишната течност притискайки леко доматите с нея. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязания чесън, подправките и разбъркайте. Прехвърлете доматите в буркан и ги покрийте добре със зехтин. Затворете буркана с капак и съхранявайте на сухо и хладно място или в хладилник. След няколко часа ще са готови за консумация.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай