Меню

Есенна салата с бекон

30 септември 2021 | 11:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малка маруля
10 ленти бекон
1 ябълка без семки и обелката
3 с.л. сушени червени боровинки
1 малка глава червен лук
100 г  натрошено сирене фета
4 с.л. печени тиквени семки, обелени
За дресинга:
1/4 чаша зехтин
1-2 супени лъжици ябълков оцет
1-2 супени лъжици пчелен мед
1 ч.л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
10 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В тиган с незалепващо покритие запечете леко бекона, след което го отделете на кухненска хартия. Нарежете останалите съставки и ги сложете в купа. Добавете бекона, пригответе дресинга и овкусете салатата. Разбъркайте добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай