Меню

Ябълкови палачинки

1 октомври 2021 | 05:56 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно
1 супена лъжица захар 
1 чаена лъжица канела 
½ чаена лъжица сода
1 щипка сол 
500 мл прясно мляко
2 яйца
2 големи ябълки, обелени и нарязани 
Олио за пържене
Пудра захар за поръсване
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете всички съставки в купа без ябълките. Последни добавете млякото и яйцата. Разбийте с миксер. Трябва да се получи гладка смес. Добавете накрая и ябълките. Разбъркайте с лъжица. Загрейте тиган на средна към висока температура. Намажете го с малко олио, за да не залепват палачинките. Направете палачинките една по една, като печете по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Сервирайте палачинките, поръсени с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай