Меню

Минирула с наденица в маслено тесто

11 октомври 2021 | 05:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
55 г свинска мас
55 г масло 
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица 
Прясно мляко 
Вода
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.

Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло.

Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай