Риба треска на фурна с хрупкава коричка
25 Окт 2021 | 11:53 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Продукти:
- 4 супени лъжици масло
- ½ пакет обикновени бисквити, натрошени
- 500 г филе от риба треска
- Сокът от ½ лимон
- 4 супени лъжици сухо бяло вино
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица пресен лук, нарязан
- 1 лимон, нарязан на резени
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете две супени лъжици масло в микровълновата да се разтопят. Натрошете бисквитите на много ситно. Залейте ги с маслото, разбъркайте. Разтопете другите 2 лъжици масло. Излейте ги в тавата за печене, която сте подготвили. Размажете добре. Покрийте филето обилно с маслените бисквитени трохи от двете страни.
Печете в загрята фурна за 10 минути.
Извадете от фурната, залейте с лимоновия сок, виното и върнете във фурната за още 10 минути. Извадете от фурната, продупчете с вилица, за да позволите на горещия въздух да навлезе финално в рибата. Покрийте с лимонови резени и пресен лук.
Върнете във фурната за още 10 минути и сервирайте рибата поръсена с магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: