Готварство

Гръцка картофена веган салата

18 Окт 2021 | 12:23 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 6
Гръцка картофена веган салата

Продукти:

  • 12 малки картофа
  • 4 супени лъжици нарязан лук
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 4 супени лъжици червен винен оцет
  • 1 и ½ чаени лъжици лимонов сок
  • ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • ½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
  • ½ чаена лъжица морска сол или на вкус
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица сушен риган
  • ¼ чаена лъжица захар
  • ¼ чаена лъжица сушен розмарин
  • 1 щипка чили на прах (по желание)

Приготвяне:

Нарежете картофите на едри парчета. Сложете ги в тенджера и ги покрийте с подсолена вода. Оставете ги да заврат. След това намалете котлона и оставете да се варят 25 минути. Отцедете и оставете да изстинат за 30 минути.

Нарежете картофите на филийки. Сложете ги в купа за салата. Покрийте с нарязания лук. Смесете зехтина с оцета, лимоновия сок, чесновите гранули, лука на прах, солта, пипера, ригана, захарта, розмарина и чилито. Разбъркайте много добре. Залейте картофите с дресинга. Разбъркайте добре. Приберете в хладилник за 30 минути, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още: