Готварство

Ориз с бекон и грах на тиган

24 Окт 2021 | 12:23 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Ориз с бекон и грах на тиган

Продукти:

  • 250 г ориз
  • 400 мл вода
  • 3 яйца, леко разбити
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • 3 чаени лъжици олио
  • 120 г бекон, нарязан
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 280 г грах, замразен или от консерва
  • 2 стръка пресен лук, нарязан

Приготвяне:

В тенджера кипнете водата. Добавете в нея ориза и оставете да се вари 20 минути, докато абсорбира течността. Междувременно овкусете яйцата със сол и пипер. Разбъркайте. Загрейте малък тиган и в него запържете яйцата с разбъркване. Извадете ги от тигана и ги оставете да изстинат леко.

Сложете бекона в тигана, без да добавяте още мазнина. Запържете от всички страни, докато покафенее. Отцедете върху кухненска хартия и оставете настрани. Добавете 1 лъжица олио в тигана, за да обере остатъчната мазнина от бекона. В нея сложете ориза и разбъркайте много добре. Прибавете бекона, соевия сос, граха, яйцата и нарязания пресен лук. Разбъркайте за 3-4 минути, докато вкусовете се смесят и граха омекне. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още: