Готварство

Ризото с пушена скумрия и гъби

25 Ное 2021 | 11:15 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Ризото с пушена скумрия и гъби

Продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 1 глава лук, нарязан
  • 150 г гъби, нарязани
  • 150 г ориз басмати
  • 240 мг зеленчуков бульон
  • 250 г пушена скумрия, нарязана на парчета
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и гъбите, докато омекнат или 5 минути. Добавете ориза. Разбъркайте. Гответе 2 минути. Започнете да наливате разтворения бульон чаша по чаша, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Чак тогава наливате следващата чаша и така, докато бульонът свърши.

Накрая добавете и пушената скумрия. Разбърквайте за около 2-3 минути, докато вкусовете се смесят. Добавете солта и пипера. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: