Готварство

Тиквени къпкейкове с канелена глазура

24 Окт 2021 | 10:07 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 24
Тиквени къпкейкове с канелена глазура

Продукти:

  • 280 г брашно
  • 1 чаена лъжица канела
  • ½ чаена лъжица индийско орехче
  • ½ чаена лъжица джинджифил
  • ½ чаена лъжица стрит карамфил
  • ½ чаена лъжица бахар
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сода
  • 110 г масло, размекнато
  • 200 г захар
  • 5 супени лъжици кафява захар
  • 2 яйца на стайна температура
  • 180 мл прясно мляко
  • 250 г тиква на пюре
  • За глазурата:
  • 200 г крема сирене, размекнато
  • 50 г масло, размекнато
  • 350 г пудра захар
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 1 чаена лъжица канела

Приготвяне:

За къпкейковете:

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете 24 броя форми за мъфини с мазнина и поръсете с брашно. Пресейте брашното, 1 чаена лъжица канела, индийското орехче, джинджифила, карамфила, бахара, солта, бакпулвера и содата. Оставете настрана.

Разбийте 110 г масло с бялата и кафявата захар с помощта на миксер до получаване на гладка смес. Сместа трябва да е с по-светъл цвят. Добавете яйцата едно по едно и разбийте с миксера след всяко. Добавете и млякото и тиквеното пюре. Разбийте. Добавете сухите съставки и отново разбийте дълго време до получаване на хомогенна смес. Излейте тестото в подготвените форми за мъфини.

Печете за 25-30 минути или до златисто в загрятата фурна. Оставете къпкейковете да изстинат 5-6 минути, преди да ги извадите от формите.

За глазурата:

Разбийте крема сиренето с 50 г размекнато на стайна температура масло с миксер, докато се получи гладка смес. Добавете пудра захарта малко по малко, докато се разтвори напълно. Добавете ванилията и 1 чаена лъжица канела. Разбийте до пухкав крем. Напълнете крема в пош или в шприц. След като къпкейковете са напълно изстинали, украсете с глазурата.

Снимка: iStock

Вижте още: