Меню

Чийзкейк тирамису

29 октомври 2021 | 12:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
175 г бишкоти 
4 супени лъжици масло, разтопено
4 супени лъжици ликьор
200 г крема сирене
250 г маскарпоне 
200 г захар
2 яйца
4 супени лъжици брашно
Какао за поръсване
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете тава с вода на дъното на фурната. Начупете бишкотите на трохи. Смесете ги с разтопеното масло до получаване на маслен блат. Навлажнете го с ликьора и омесете. Притиснете блата на дъното на форма за печене с падащо дъно.

В голяма купа разбийте крема сиренето, маскарпонето и захарта до получаване на много гладка смес. Добавете 2 супени лъжици ликьор. Разбийте отново. Добавете яйцата и брашното, разбийте отново до получаване на много гладка смес без бучки. Консистенциите на крема сиренето и маскарпонето може да варират, затова добавете малко сметана, ако е прекалено гъсто. Ако е прекалено рядко, добавете още малко крема сирене. Излейте сместа върху блата във формата.

Печете в загрята фурна за около 45 минути. Изключете фурната, отворете вратичката и оставете сладкиша да изстива така 20 минути. Извадете от фурната. Оставете да изстине напълно. Приберете в хладилник за 3 часа преди сервиране.

Поръсете чийзкейка тирамису обилно с какао отгоре и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай