Готварство

Картофи с бекон, яйца и сирене на фурна

23 Ное 2021 | 05:52 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Картофи с бекон, яйца и сирене на фурна

Продукти:

  • 340 г варени картофи, нарязани
  • 2 твърдо сварени яйца, нарязани
  • 1 глава лук, нарязан
  • 140 г бекон, нарязан и запържен
  • 25 г масло
  • 25 г брашно
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 кубче телешки бульон, разтворен в 300 мл топла вода
  • 170 г твърдо сирене, настъргано
  • 50 г галета
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Подредете сварените и нарязани картофи в тава. Отгоре поставете нарязаните яйца, лука, запържения и отцеден върху хартия бекон. Завършете отгоре със слой картофи. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне. Свалете от котлона. Добавете млякото и разтворения бульон. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Върнете обратно на котлона и изчакайте да заври, като разбърквате постоянно. След като заври, варете 1 минута и свалете от огъня. Добавете половината от настърганото сирене и разбъркайте. Залейте ястието със соса. Смесете останалото сирене с галетата. Поръсете отгоре и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: