Меню

Картофена супа с бекон и праз

10 ноември 2021 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 л пилешки бульон
450 г бекон на ивици
3 стръка праз, нарязан 
250 мл сметана за готвене
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера оставете бульона да заври. В него сварете картофите. Гответе, докато омекнат. Между временно в тиган на средна температура запържете бекона до златисто. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същия тиган сотирайте праза за около 8 минути. Добавете го в тенджерата с картофите, след като омекнат. Добавете бекона, сметаната и разбърквайте за няколко минути. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай