Филе от риба тон със сусамова коричка
18 Ное 2021 | 12:59 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Продукти:
- 4 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица червено вино
- 1 супена лъжица мед
- 2 супени лъжици сусамово олио
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 4 бр. филе от прясна риба тон
- 8 супени лъжици сусамово семе (бяло и черно)
- Уасаби (по желание)
- 1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
В купа смесете соевия сос, виното, меда и сусамовото олио. Разделете на две равни части. В едната добавете оризовия оцет, а другата оставете така. Разпръснете сусама върху чиста повърхност. Може и върху хартия за печене. Оваляйте добре филетата риба тон в купата без оризов оцет. След това оваляйте обилно в сусама, докато полепне от всички страни.
Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на висока температура. Сложете в него рибата да се запечати за по 30-40 секунди от всяка страна. Сервирайте със соса с оризовия оцет, придружен от уасабито.
Снимка: iStock
Вижте още: