Готварство

Филе от риба тон със сусамова коричка

18 Ное 2021 | 12:59 |
Рейтинг:
4 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Филе от риба тон със сусамова коричка

Продукти:

  • 4 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица червено вино
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 супени лъжици сусамово олио
  • 1 супена лъжица оризов оцет
  • 4 бр. филе от прясна риба тон
  • 8 супени лъжици сусамово семе (бяло и черно)
  • Уасаби (по желание)
  • 1 супена лъжица зехтин

Приготвяне:

В купа смесете соевия сос, виното, меда и сусамовото олио. Разделете на две равни части. В едната добавете оризовия оцет, а другата оставете така. Разпръснете сусама върху чиста повърхност. Може и върху хартия за печене. Оваляйте добре филетата риба тон в купата без оризов оцет. След това оваляйте обилно в сусама, докато полепне от всички страни.

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на висока температура. Сложете в него рибата да се запечати за по 30-40 секунди от всяка страна. Сервирайте със соса с оризовия оцет, придружен от уасабито.

Снимка: iStock

Вижте още: