Готварство

Киш с бекон, тиквичка и кашкавал

22 Ное 2021 | 11:24 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 10
Киш с бекон, тиквичка и кашкавал

Продукти:

  • 1 пакет бутертесто
  • 120 г бекон на ленти
  • 1 тиквичка, обелена и настъргана
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 3 яйца
  • 240 мл прясно мляко
  • 100 г настърган кашкавал

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за киш с мазнина. Постелете единия лист тесто на дъното. Притиснете с пръсти, изрежете излишното тесто, което излиза извън формата. Запечете малко тестото за 5 минути в загрята фурна. Извадете го от фурната.

В тиган на средна температура запържете бекона, докато пусне мазнината си. Добавете тиквичката. Разбъркайте и оставете да омекне под капак. Разбърквайте от време на време. Овкусете с кимион и разбъркайте.

В отделна купа разбийте яйцата с млякото с миксер. Добавете настъргания кашкавал. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте с лъжица. Добавете тиквичката и бекона към сместа. Разбъркайте. Разпръснете плънката в тавата с тестото. Покрийте с другия лист бутертесто. Печете до златисто за около 45 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: