Готварство

Паста с три вида сирена и бекон

21 Ное 2021 | 05:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Паста с три вида сирена и бекон

Продукти:

  • 400 г паста по ваш избор, може и да е къса
  • 250 г бекон
  • 100 г сирене горгондзола
  • 100 г настърган пармезан
  • 150 г сирене грюер
  • 250 мл прясно мляко
  • 100 мл течна сметана за готвене
  • сол на вкус
  • 1 с.л. зехтин

Приготвяне:

В малка тенджера сложете млякото, сметаната и сирената. Когато сместа заври започнете да бъркате, за да не загори, но и за да се получи хомогенен сос. Сирената трябва да се свържат добре с останалите съставки. В тиган с малко мазнина, запечете до златисто нарязания бекон. Към него прибавете сварената и отцедената паста и соса със сирената. Гответе няколко секунди, за да се свържат вкусовете и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: