Готварство

Картофени крокети с пармезан и пекорино

29 Ное 2021 | 11:49 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Картофени крокети с пармезан и пекорино

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 100 г брашно
  • 300 г галета
  • 4 яйца
  • 75 г пармезан, настърган
  • 75 г пекорино, настъргано
  • 2-3 с.л. пресен магданоз, нарязан
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио или зехтин за пържене

Приготвяне:

Сварете картофите, докато омекнат. Обелете ги и ги намачкайте хубаво. Смесете намачканите картофи с брашното, половината от галетата, яйцата, двата вида сирене, магданоза и малко сол и пипер. Омесете добре, докато съставките се смесят. Загрейте повечко олио в дълбок тиган на средна температура. С ръце оформете крокетите, като трябва да се получи цилиндрична форма. За целта първо оформете кръгли кюфтенца, а след това ги притиснете така, че да се получат цилиндри. Оваляйте добре всяка крокета в останалите трохи галета. Изпържете ги до златисто. Отцедете върху хартия.

Снимка: iStock

Вижте още: