Готварство

Чийзкейк с шоколад и рикота

30 Ное 2021 | 05:48 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 8-10
Чийзкейк с шоколад и рикота

Продукти:

  • 200 г бисквити
  • 70 г разтопено кокосово масло
  • За крема:
  • 250 г рикота
  • 70 г кафява захар
  • 1 голямо яйце
  • 150 г крема сирене
  • 100 г натурално гъсто кисело мляко
  • 150 г черен шоколад – разтопен

Приготвяне:

Бисквитите се смилат много добре или се начукват. Слагат се в купа и към тях се добавя кокосовото масло. Разбъркайте и изсипете в подходяща форма. Хубаво разпределете тестото, притискайки го с пръсти. В купа разбийте с помощта на миксер рикотата, крема сиренето, млякото, захарта и яйцето. Добавете и разтопения шоколад, който обаче не бива да е твърде топъл. Разбъркайте добре и изсипете крема върху бисквитеното тесто. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути. След като чийзкейкът изстине може да го украсите както ви харесва.

Снимка: iStock

Вижте още: