Пай с пилешко, броколи и чедър
13 Дек 2021 | 12:35 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 4
Продукти:
- 275 г пилешко месо, сварено и нарязано
- 100 г броколи, нарязани
- 1 чушка, нарязана
- 1 скилидка чесън, пресован
- 110 г настърган чедър
- 8 с.л. майонеза
- 2 ч.л. сушен копър
- ¼ ч.л. сол
- 2 с.л. филиран бадем
- 4 с.л. лук, нарязан
- 500 г бутертесто
- 1 белтък, разбит
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете пилешкото, броколите, чушката, чесъна, чедъра, майонезата, копъра, солта, бадемите, лука. Разбъркайте. Единият лист бутертесто поставете на дъното на намазнена тава за печене. Сложете плънката върху тестото. Завийте с другия лист тесто. Притиснете ръбовете с пръсти, за да се затвори. Намажете с разбития белтък.
Можете да нарежете втория лист тесто на ленти около 2-3 см и да ги подредите отгоре върху плънката, за да се получи интересна шарка от тестото при печене. Печете за около 30 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: