Готварство

Пай с пилешко, броколи и чедър

13 Дек 2021 | 12:35 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 4
Пай с пилешко, броколи и чедър

Продукти:

  • 275 г пилешко месо, сварено и нарязано
  • 100 г броколи, нарязани
  • 1 чушка, нарязана
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 110 г настърган чедър
  • 8 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. сушен копър
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 с.л. филиран бадем
  • 4 с.л. лук, нарязан
  • 500 г бутертесто
  • 1 белтък, разбит

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете пилешкото, броколите, чушката, чесъна, чедъра, майонезата, копъра, солта, бадемите, лука. Разбъркайте. Единият лист бутертесто поставете на дъното на намазнена тава за печене. Сложете плънката върху тестото. Завийте с другия лист тесто. Притиснете ръбовете с пръсти, за да се затвори. Намажете с разбития белтък.

Можете да нарежете втория лист тесто на ленти около 2-3 см и да ги подредите отгоре върху плънката, за да се получи интересна шарка от тестото при печене. Печете за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: