Меню

Коледно дърво с бутертесто и течен шоколад

21 декември 2021 | 05:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр. охладено бутер тесто
течен шоколад за намазване
1 разбито яйце
60 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

От картон изрежете звезди с различни размери, като внимавайте в размера им да има последователност, за да бъде дървото стабилно. Поставете картончетата върху тестото и внимателно изрежете с нож. Ако разполагате с форми звездички за сладки в различни размери, може да ползвате и тях.

Готовите звезди се поставят в тава върху хартия за печене и се набождат на няколко места леко с вилица. След това се намазват с разбито яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

След като изстинат, изберете подходяща чиния. Сложете на дъното ѝ малко течен шоколад и поставете първата звезда, която трябва и да е най-голяма. Намажете я внимателно с шоколад и поставете втората. Намажете и нея с шоколад, сложете следващата звезда. Така се подрежда дървото от звездите, като между тях се намазва течен шоколад.

На последната също се слага от шоколада, но върха с най-малката звезда може да закрепите и с помощта на клечка за зъби, ако искате звездата да стои изправена. За финал поръсете с пудра захар, украсете със сметана, пръчици, както ви харесва.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай