Готварство

Джинджифилови сладки с шоколад

04 Дек 2021 | 05:59 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 75 мин Порции: 15-20
Джинджифилови сладки с шоколад

Продукти:

  • 125 грама меко масло
  • 130 грама кафява захар
  • 4-5 с.л. меласа или мед
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1 яйчен жълтък
  • 245 грама брашно
  • 40 грама натурално какао на прах
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 1/4 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче

Приготвяне:

В купа разбийте до пухкавост маслото и захарта. Добавете ванилията, меласата/меда и жълтъка. Отново разбийте добре. Отделно пресейте брашното, какаото, содата за хляб, джинджифила, канелата и индийското орехче. Добавете сухите съставки към останалите и разбъркайте добре., Полученото тесто се оформя на топка и завива в свежо фолио. Слага се в хладилник за 30 минути. След това върху леко набрашнен плот се разточва с помощта на точилка и се изрязват формички от тестото. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. След като сладките изстинат може да ги украсите с разтопен бял или друг шоколад по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: