Готварство

Веган коледни джинджифилови бисквити

08 Дек 2021 | 12:03 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Веган коледни джинджифилови бисквити

Продукти:

  • 100 г захар
  • 1 чаена лъжица джинджифил на прах
  • 1 чаена лъжица канела на прах
  • 1 и ½ чаена лъжица сода
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 5 супени лъжици меласа
  • 1 лъжица ванилия
  • 75 мл соево мляко
  • 125 г овесено брашно
  • 125 г оризово брашно
  • 4 супени лъжици пшеничено брашно

Приготвяне:

Загрейте фурната на 140 градуса. Смесете захарта, джинджифила, канелата, содата и солта. Добавете меласата, ванилията, соевото мляко. Разбийте с миксер. Добавете половината от овесеното брашно и половината от оризовото брашно и отново разбъркайте добре. Добавете останалите количества брашна и омесете до хомогенна смес.

Използвайте четирите супени лъжици пшеничено брашно, за да накарате тестото да се втвърди още малко и да добие консистенция за бисквити. Разточете го на дебелина около 5 мм. Използвайте чаша или форма за изрязване на бисквити. Подредете ги върху хартия в тава за печене. Печете за 20 минути или до готовност според фурната ви.

Снимка: iStock

Опитайте още: