Меню

Пълнени тиквички с нахут

5 януари 2022 | 05:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 тиквички, нарязани на половини по дължина 
1 супена лъжица зехтин 
1 глава лук, нарязан 
2 скилидки чесън, пресован
100 г гъби, нарязани 
1 чаена лъжица кориандър, ситно нарязан 
1 и 1,2 чаени  лъжици кимион 
400 г нахут от консерва, отцеден и изплакнат 
Сокът от ½ лимон 
1 връзка магданоз или на вкус, ситно нарязан 
Сол и черен пипер на вкус
150 г настъргана моцарела
Няколко чери домата
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Издълбайте тиквичките. Нарежете вътрешността им на ситно. Поставете издълбаните тиквички в тавата.

Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сотирайте лука за 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 2 минути с разбъркване. Добавете сърцевината на тиквичките, нарязаните гъби и разбърквайте за 5 минути. Добавете кориандъра, кимиона, нахута, лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте много добре. Напълнете сместа в подготвените тиквички.

Печете в загрятата фурна за около 40 минути или докато тиквичките омекнат. Поръсете с настърганата моцарела и печете още 10 минути. Гарнирайте с чери доматите и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай