
Продукти:
- 65 г какао на прах + 1 ч.л. за поръсване
- 4 яйца
- 400 г захар
- 225 г масло, размекнато
- 125 г брашно с набухвател
- 180 г шоколад, натрошен
- 125 г малини
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с малко мазнина. Постелете с хартия и поръсете отгоре с малко какао.
Разбийте яйцата, захарта, маслото, брашното, натрошения шоколад и какаото в купа с миксер. Разбийте до гладка смес. Добавете малините и внимателно разбъркайте с дървена лъжица или шпатула. Излейте сместа в тавата. Печете в загрята фурна до хрупкава коричка и мек център или около 40-45 минути. Оставете браунито да изстине напълно, преди да го нарежете.
Снимка: iStock
Вижте още: