Готварство

Хрупкави чеснови бутчета с картофи и подправки

11 Яну 2022 | 06:40 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 4
Хрупкави чеснови бутчета с картофи и подправки

Продукти:

  • 8 бр. пилешки бутчета
  • 6 малки картофа, нарязани на едро
  • ½ чаша зехтин
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан
  • 1 и ½ чаени лъжици пресен риган, ситно нарязан
  • 1 и ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките бутчета и картофите в голяма купа. Залейте със зехтин и разбъркайте, за да покрие. Прехвърлете ги върху хартия. Поръсете с подправките. Разбъркайте. Върнете продуктите в тава за печене заедно с хартията.

Печете в загрята фурна за около 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете леко преди сервиране, за да се върнат соковете в месото.

Снимка: iStock

Опитайте още: