Готварство

Чеснови пилешки бутчета с пармезан

13 Яну 2022 | 12:35 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 8
Чеснови пилешки бутчета с пармезан

Продукти:

  • 1/3 чаша зехтин
  • 1 чаша настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица чеснова сол
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер
  • ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • 8 бр. пилешки бутчета без кост и кожа

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Поставете фолио в тава за печене. Излейте зехтина в плитък съд. Смесете пармезана, чесновата сол, пипера и чесъна на гранули в друга плитка купа. Разбъркайте. Нарежете месото от бутчетата на едри парчета. Потопете ги в зехтина, а след това в сместа с подправките и пармезана, за да покрие. Подредете в подготвената тава.

Печете за около 25-30 минути или до златисто. Ако имате термометър, можете да се ориентирате кога пилешкото е готово, ако вътрешната му температура стане 75 градуса.

Снимка: iStock

Опитайте още: