Готварство

Торта с черен шоколад

16 Яну 2022 | 05:09 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6-8
Торта с черен шоколад

Продукти:

  • 250 г тъмен шоколад
  • 4 яйца
  • 120 г кафява захар
  • 80 г царевично масло, обикновено масло или олио
  • 1 супена лъжица картофено нишесте или царевично нишесте
  • 3 прахчета ванилия

Приготвяне:

Разбийте яйцата, ванилията и захарта с миксер, докато се получи леко пухкава смес. Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се добавя олиото/маслото. Не бива да е твърде топъл, когато се добавя към яйцата, за да не се „сготвят“. Първо обаче към яйчената смес се слага нишестето, бъркайте внимателно и след това с помощта на шпатула отново внимателно добавете шоколада. Тестото се изсипва в намазнена тава за печене с незалепващо покритие. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тортата изстине може да я залеете отново с разтопен шоколад или да направите глазура и украса по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още: