Готварство

Салата с пилешко, царевица и авокадо

14 Яну 2022 | 05:24 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2
Салата с пилешко, царевица и авокадо

Продукти:

  • 400 г печено или сварено пилешко месо
  • 1-2 добре узрели авокадо
  • 1 малка консерва царевица
  • 1 малка глава червен лук
  • няколко стръка магданоз или кориандър
  • За дресинга:
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. пресен лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Месото се накъсва и се слага в купа. Авокадото се разрязва на две, премахва се костилката и месестата му част се издълбава с помощта на лъжица, след което се нарязва. Лукът и магданозът също се нарязват и се слагат заедно с авокадото в купата. Отцедете царевицата и също я прибавете. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: