Салата с пилешко, царевица и авокадо
14 Яну 2022 | 05:24 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2
Продукти:
- 400 г печено или сварено пилешко месо
- 1-2 добре узрели авокадо
- 1 малка консерва царевица
- 1 малка глава червен лук
- няколко стръка магданоз или кориандър
- За дресинга:
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. пресен лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Месото се накъсва и се слага в купа. Авокадото се разрязва на две, премахва се костилката и месестата му част се издълбава с помощта на лъжица, след което се нарязва. Лукът и магданозът също се нарязват и се слагат заедно с авокадото в купата. Отцедете царевицата и също я прибавете. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете салатата и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: