Пилешка супа с авокадо и лайм
15 Яну 2022 | 05:52 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Продукти:
- 1 и ½ супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 8 скилидки чесън, ситно нарязан
- 4 малки люти чушки, нарязани и без семки
- 4 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на тънки ивици
- 1 л пилешки бульон
- ¼ чаша пресен сок от лайм
- 1 домат, нарязан
- Сол и черен пипер на вкус
- 30 г сладка царевица
- 1 авокадо, обелено и нарязано
- ¼ чаша нарязан пресен кориандър
Приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. В него запържете лука, чесъна и лютите чушки до златисто или около 5 минути. Добавете пилешкото, бульона, сока от лайм, домата, солта и пипера. Разбъркайте. След около 10 минути пилешкото трябва вече да е побеляло. Тогава добавете авокадото, царевицата и кориандъра. Увеличете котлона за 3 до 5 минути. Сервирайте супата гореща и по желание с багета, брускети или тортия.
Снимка: iStock
Вижте още: