Готварство

Пилешка супа с авокадо и лайм

15 Яну 2022 | 05:52 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Пилешка супа с авокадо и лайм

Продукти:

  • 1 и ½ супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 8 скилидки чесън, ситно нарязан
  • 4 малки люти чушки, нарязани и без семки
  • 4 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на тънки ивици
  • 1 л пилешки бульон
  • ¼ чаша пресен сок от лайм
  • 1 домат, нарязан
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 30 г сладка царевица
  • 1 авокадо, обелено и нарязано
  • ¼ чаша нарязан пресен кориандър

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. В него запържете лука, чесъна и лютите чушки до златисто или около 5 минути. Добавете пилешкото, бульона, сока от лайм, домата, солта и пипера. Разбъркайте. След около 10 минути пилешкото трябва вече да е побеляло. Тогава добавете авокадото, царевицата и кориандъра. Увеличете котлона за 3 до 5 минути. Сервирайте супата гореща и по желание с багета, брускети или тортия.

Снимка: iStock

Вижте още: