Готварство

Ньоки със скариди и аспержи

10 Фев 2022 | 12:42 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Ньоки със скариди и аспержи

Продукти:

  • 450 г ньоки
  • ½ чаша лук, нарязан
  • 1 връзка аспержи, почистени и нарязани
  • ¾ чаша пилешки бульон
  • 500 г скариди, почистени
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 щипка сол
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1/3 чаша пармезан, настърган

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбок тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете ньоките. Разбърквайте, докато станат леко златни или между 6 и 10 минути. Прехвърлете в купа. В тигана добавете оставащите 2 чаени лъжици олио и лука. Разбърквайте за около 2-3 минути. Оставете да покафенее. Добавете аспержите и бульона. Покрийте с капак и оставете аспержите да омекнат за 3-4 минути.

След това прибавете скаридите, пипера, солта. Покрийте и гответе, докато скаридите станат леко розови или около 3-4 минути. Върнете ньоките в тигана заедно с лимоновия сок. Гответе с разбъркване, докато се загреят и вкусовете се смесят. Ще отнеме около 2-3 минути. Поръсете с пармезана. Покрийте и оставете да се разтопи за още 2 минути. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: